Informācija

2014. gada 22. sept.

Latgales reģiona publisko bibliotēku darbinieku konference " Pi gaismus olūta veļdzietīs nuoc..."

18.-19. septembrī  Daugavpilī notika Latgales reģiona publisko bibliotēku darbinieku konference „Pi gaismys volūta veļdzietīs nuoc…”, kurā piedalījās apmēram 60 dalībnieki no Daugavpils, Balviem, Ludzas Rēzeknes, Preiļiem, Krāslavas, Līvāniem, Ilūkstes un arī no Dagdas.
            Konference norisinājās četrās sesijās, kurās tika risināti Latvijas bibliotēkām nozīmīgi jautājumi. Konferences dalībniekus uzrunāja Latgales Centrālās bibliotēkas direktore J. Šapkova un Latvijas Bibliotekāru biedrības  priekšsēdētāja  K. Pabērza.
            Bibliotēku darbinieki noklausījās interesantus priekšlasījumus, ko sniedza nozares profesionāļi un pieredzējuši lektori: organizāciju psihologs I.Krūmiņa, LNB galvenā bibliotekāre M.Krasovska, KISC vecākā referente I.Niedra, LBB priekšsēdētāja K.Pabērza, asoc. prof., Dr.hist., Latgales pētniecības institūta direktors H.Soms, asoc. prof., Dr. philol., DU Latviešu literatūras un kultūras katedras docents, rakstnieks un literatūrzinātnieks V.Lukasevičs.
Sesiju laikā tika runāts par Latgales bibliotēkām kā vietējo kopienu kultūras centriem, tika izanalizēti jautājumi par bibliotēkām šodien un rīt, spriests par Latgales publiskās bibliotēkas pievienoto vērtību, par bibliotekāru – savas profesijas prestiža veidotāju, par meklējumiem, inovācijām un darba metodēm bibliotekārajā apkalpošanā .
            Notika diskusija par bibliotekārā darba aktuālākajiem jautājumiem, inovatīvām darba metodēm,  uzsverot Latgales bibliotēku lielo lomu sabiedrībā  kultūras mantojuma glabāšanā. 
Konferences pirmajā dienā tiks prezentēta ceļojošā fotoizstāde „Latgales bibliotekārs  radošuma avots”,  kas tika īpaši gatavota, lai pēc konferences uzsāktu savu ceļojumu pa Latgales bibliotēkām.
            Konferences dalībniekiem tika piedāvāta arī bagāta kultūras programma, iepazīstinot ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru un Daugavpils Māla mākslas centru, kā arī tika piedāvāta iespēja apmeklēt Daugavpils valsts teātra izrādi latgaliešu valodā „Dabaseibys pūddarneica” jeb „Viņa Debešķības Laimescieka podniekdarbnīca.” 






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru