Informācija

2019. gada 12. marts

LIELIE LASĪŠANAS SVĒTKI RĪGĀ!

Sestdien, 9. martā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē norisinājās  ikgadējie “Lielie lasīšanas svētki”, kur pulcējās lasīšanas eksperti no visas Latvijas.
Lielie lasīšanas svētki ir LR Kultūras ministrijas finansētās lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2018” noslēguma un apbalvošanas pasākums. Tajā piedalījās ap 700 žūrijas bibliotēku delegāti – bērni, jaunieši un pieaugušie, kuri ierodās Rīgā no visiem Latvijas novadiem. Priekpilnā gaisotnē, kur katrs jūta līdzi “savai grāmatai”, sveica aizvadītā gada populārāko grāmatu autorus, ilustratorus, tulkotājus un izdevējus.
Programmas statistika liecina, ka 2018. gadā žūrijā un lasīšanas maratonā ir piedalījušies 17198 lasītāji 630 bibliotēkās.
Uz šo pasākumu kopā ar bibliotekāriem Ilonu Bronku, Ilonu Augustovu, Beneventu Račinsku devās čaklākās grāmatu ekspertes Daniela Kornejeva, Jolanta Vrubļevska, Anžela Kovaļevska, Laura Orbita, Karīna Šalajeva, Valentīna Novaka, Simona Zemlicka. Meitenēm bija brīvbiļetes uz Latvijas Dabas muzeju, kur apskatījās dažādas ekspozīcijas.

 



 Paldies par atbalstu Dagdas novada pašvaldībai un šoferim Aldim Gražulim!

 Foto: Ilona Bronka
           Beneventa Račinska

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru