Informācija

2024. gada 11. marts

Lasīšanas konkurss Aleksandrovā

5. martā tikām aicinātas piedalīties lasīšanas konkursa vērtēšanā Aleksandrovas pamatskolā, jo mums, bibliotekārēm, patiess prieks un gandarījums vērot, klausīties un vērtēt skolas talantīgos skolēnu.

Īpaši gribas atzīmēt skolotāju prasmi izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, kas  sekmē interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedē  kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicina lasītprieku. Šogad skolēni lasīja fragmentus no Jāņa Klīdzēja grāmatas “Cilvēka bērns”.

Un, lūk, ko teica Jānis Klīdzējs savā grāmatā “Cilvēka bērns”: “Un atkal tu meklē un tausties, un tikai dzirdi, kā tava sirds kalst… Tad tu beidzot sāc runāt ar Dievu –  vai vismaz tu domā, ka jāparunā ar pašu Dievu par visu ko, ko pats te nevari ne zināt, ne saprast… Un, kad tu sāc runāt, domā, ka tev būs daudz runājamā un daudz atbilžu. Beidzot tu, cilvēka bērns, stāvi rasainā rītā basām kājām smilšainā ceļa malā un redzi, ka šo atbilžu ir tikai tik vien, cik ar sauli mirdz uz putnu spārniem un ar rasu bērzu galos… To visu redzot, tev ir liela laime un nelaime reizē, tāpēc ka tu zini, ka tu esi – cilvēka bērns…”



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru