Informācija

2024. gada 8. marts

Literāri tematiska radošā darbnīca "Papīra lelles"

Papīra lellēm ir būtiska nozīme plašajā leļļu pasaulē. Ar tām sāka spēlēties 17. gadsimtā un laika gaitā tās kļuva par iemīļotu rotaļu elementu. Sākotnēji tās izmantoja kā modes dāmām zīmētus apģērba paraugus jaunākām modes tendencēm Eiropā, bet simts gadus vēlāk sāka izgatavot plašu piedāvājumu bērniem – uz kartona drukātas lelles, kuras papildināja papīra loksnes ar zīmētu leļļu garderobes detaļu klāstu. Ar tām patika spēlēties gan bērniem, gan šajā nodarbē labprāt iesaistījās arī auklītes un mammas, palīdzot izgriezt un sakomplektēt tērpus.

6. martā Dagdas vidusskolas 1.a klases skolēni un skolotāja Lidija Kartenko piedalījās radošajā darbnīcā “Papīra lelles”.

Pasākuma rezultāts – skolēnos veidojās priekšstats par bibliotēku kā vietu, kur saturīgi pavadīt laiku, pārbaudīt savas zināšanas un uzzināt kaut ko jaunu. Darbojoties radošajā darbnīcā, tiek izkoptas prasmes radīt kādu interesantu darbiņu savām rokām, rosināta fantāzija radīt un īstenot savas idejas.




Paldies par sadarbību Dagdas vidusskolas 1.a klases skolēniem, skolotājai Lidijai Kartenko, Konstantinovas pagasta bibliotēkas vadītājai Nellijai Osipovai. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru