Informācija

2024. gada 14. marts

Latvijas skolu un bērnu bibliotekāru lasītpatikas forums Siguldā

13. martā Kultūras centrā “Siguldas devons” piedalījāmies Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Latvijas Bibliotekāru biedrības un Siguldas novada pašvaldības organizētajā Latvijas skolu un bērnu bibliotekāru lasītpatikas forumā, kura mērķis iedvesmot Latvijas bibliotekāro sabiedrību rosināt bērnu un jauniešu patiesu interesi par lasīšanas prieku, iekļaujoties programmas “Latviešu grāmatai 500” gada tēmā – bibliotēkas un lasīšana.

Sagaidot foruma dalībniekus, mums tika piedāvāta smaržīga rīta kafija un iespēja piedalīties kaligrāfijas un papīrmakslas darbnīcās.

Forumu atklāja Latvijas Republikas Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāja Agita Zariņa-Stūre un Kultūras ministrijas Valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš.

Bibliotēku, muzeju, kultūras un izglītības nozares speciālisti, kā arī pašvaldību pārstāvji dalījās ar savu pieredzi un idejām par lasītpatikas veicināšanu, par sabiedrības iesaistes kustību “Restarts lasīšanai”, par vietējo kopienu lasīšanas kultūru.

Mums bija iespēja satikt kolēģes no visas Latvijas, neformālās sarunās dalīties savā pieredzē un iedvesmoties no citiem.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru