Informācija

2021. gada 24. marts

Ziedu pasaulē

 


Tuk-tuk! Kāds klaudzina un vēlas tikt šajā pasaulē… Mazs, nedrošs, bet dzīvs… Zeme vēl ir nedaudz sasalusi, mākoņu sejas nav tik labvēlīgas, bet dzīvība, kas turas tik ilgi zemē, grib tik ārā un sajūsmināt citus.

Pasaulē ir zemes, kur zied tulpju lauki, kur līdz pamalei plešas saulgriežu plantācijas, kur cits par citu krāšņāk uzplaukst rožu dārzi.

Latvijā šis dabas krāšņums ir īpaši raksturīgs pavasarī. Jau sākot ar sniegpulkstenīšiem, vizbulītēm, narcisēm, gaiļpiešiem… Un tā visu gadu.

Ir 5. marts. Dagdas novada bērnu bibliotēka uzaicināja iesaistīties 4.-5. klašu skolēnus virtuālajā stundā “Ziedi un pavasaris”. Tā kā 4.b mācījās klātienē, tad risināja attēlu mīklu un uzzināja, kurš ziediņš pavasarī uzziedēs puķu dobēs pirmais.

Skolēni strādāja ar ļoti lielu interesi, minēja paši, lūdza palīdzību klases biedriem, meklēja informāciju internetā. Krustvārdu mīklas bija daudzkrāsainas un daudzveidīgas.

Paldies Dagdas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītājai Ilonai Bronkai  un bibliotekārei Ilonai Augustovai par sadarbību!

4.b klases audzinātāja Rita Orole.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru