Informācija

2021. gada 9. aug.

Paldies Lindai Artjomovai!

    Izskanot pēdējam skolas zvanam, pilsētu bērni steidz uz laukiem apciemot savus vecvecākus, lai izbaudītu viņu mīļumu un gādību, saulītes siltumu un visus citus vasaras labumus.  Kas ir draugos ar grāmatu, tas noteikti atrod ceļu uz bibliotēku. Kādu dienu bibliotēkas durvis vēra arī Linda Artjomova, kura pastāvīgi dzīvo un mācās Daugavpilī.

Lindas vecmāmiņa pastāstīja, ka mazmeita daudz lasa un brīvajā laikā darbojas ar plastilīnu. Lindai  nu jau ir sakrājusies pamatīga plastilīna figūriņu kolekcija.  Radās doma izveidot Lindas radošo darbiņu izstādi.

Linda pastāstīja: ”Man patīk strādāt ar plastilīnu. No tā var veidot dažādas cilvēku figūras, dzīvniekus, pasaku, stāstu un multfilmu varoņus.”

Plastilīns ir pakļāvīgs materiāls veidošanai, piedāvājot neierobežotas radošās iespējas. Bet, lai sāktu veidot dažādas figūriņas, ļoti svarīgi ir plastilīnu pamatīgi izmīcīt, lai tas būtu mīksts, parocīgs darbam un neplaisātu. Izrādās, lai iegūtu jaunu toni, plastilīnu var jaukt tāpat kā krāsas. Reizēm tas jāmīca diezgan ilgi, līdz izveidojas viendabīga krāsa.

Novēlam Lindai smelties jaunas idejas, apgūt jaunas iemaņas, milzīgu pacietību, lai veidotu vēl interesantākus un daudzveidīgākus  pašas izdomātus tēlus, gūstot no saviem darbiņiem prieku un gandarījumu.

Paldies, Linda, par jauko izstādi!

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru