Informācija

2022. gada 12. dec.

Rūķu darbnīca "Eglīte zaigo un mirdz..."

Sena teika vēsta, ka reiz, tuvojoties Ziemassvētkiem, ļaužu sirdis pildīja bailes, ka saule varētu neatgriezties. Tika veikti rituāli – lietas sveces, veidotas maskas un puzuri no salmiem. Ilgi tika meklēts simbols, kas dotu cerību, ticību un žēlsirdību. Tam vajadzēja būt augstam kā cerība, lielam kā mīlestība un saldam kā žēlsirdība, lai nodrošinātu labo garu klātbūtni. Par šādu simbolu kļuva egle.

Sniega mežģīnēm rotātie koki un mīkstās sniega kupenas vēsta, ka gada  gaišākie un sirsnīgākie svētki tuvojas!  Ziemassvētku noskaņai piemīt brīnumaina spēja, kas iedvesmo, uzmundrina, iedrošina un liek darboties.

  Rūķu darbnīcā Dagdas vidusskolas 3.a klases skolēni un skolotāja Lidija Kartenko veidoja brīnumjaukas eglītes, kuras noderēs gan kā  rotājums klasē, gan kā jauka dāvana, jo Ziemassvētki ir laiks, kad gribas darīt labus darbus, saņemt un dāvāt prieku, jo dalīts prieks ir dubults prieks. Ziemsvētku noskaņu bibliotēkā bagātināja improvizēts skolēnu koncerts, lasot dzejoļus gan par Ziemassvētkiem un ziemu, gan par puteņiem un ziemas burvību.

 Paldies čaklajiem, jaukajiem rūķīšiem par radošumu!







 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru