Informācija

2023. gada 26. janv.

Izzinoši radošā stunda "Švīk, švāk zaķi nāk!"

Sniega mātes purinātie pārsliņu palagi pārklāja zemi, visu mums apkārt ietērpdami baltā, pūkainā segā. Klusi sagaidīti un pavadīti gada gaišākie, gaidītākie un sirsnīgākie svētki. 

Ieskandināts Jaunais 2023. gads. 25. janvārī  sasārtušiem vaigiem un smaidošām sejiņām Bērnu literatūras nodaļas durvis vēra Aleksandrovas pamatskolas skolēni, skolotājas Diāna un Līga. Līdz ar spirgto ziemas gaisu bibliotēkā uzvirmoja atkalredzēšanās prieks un sirsnīga draudzība. Pēc austrumu kalendāra šis ir Zaķa gads, tāpēc  nolēmām zaķi celt godā. Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Ilona Bronka aizrautīgi stāstīja par zaķu dzīvi, uzvedību, paradumiem,  dodot iespēju uzdot jautājumus un sniedzot atbildes uz tiem. Skolēni labprāt iesaistījās sarunās, kuru laikā notika informācijas, emociju un sajūtu nodošana un saņemšana, sniedzot atgriezenisko saiti. Skolēni ar interesi noskatījās aktiera Edgara Lipora izpildījumā latviešu tautas pasaku “Sala derības ar zaķi” video formātā.

Ļaujot skolēniem apzināties, ka viņi ir spējīgi un talantīgi, izzinošās stundas noslēgumā bibliotekāre Ilona Augustova piedāvāja radošo darbnīcu. No mīksta audumiņa veidojām šī gada simbolu – zaķi! Nesteidzoties,  parādot un piepalīdzot, iedrošinājām un mācījām skolēniem pārvarēt grūtības,  ļaujot  viņiem priecāties par procesu! Skolēnu veikums atspoguļots fotogrāfijās. Skatieties un priecājieties kopā ar mums!





 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru