Informācija

2024. gada 22. maijs

Spēlē! Domā! Baudi!

  Lai gan galda spēles nav iemantojušas tik lielu popularitāti kā tradicionālie sporta veidi — hokejs, basketbols, volejbols —, arī galda spēlētāju vidū tiek organizēti vietēja un pasaules mēroga turnīri. Atliek tikai izvēlēties sev piemērotāko spēli un doties pretī uzvarai! 

 Interesi par bibliotēkā pieejamajām galda spēlēm izrādīja Dagdas vidusskolas 11. a klases skolēni un skolotāja Aina Slesare. Vidusskolēniem interesanta likās “Putreņvourdu vuoceleite”. Tā ir jautra galda spēle, kuru izveidojām mēs pašas – bibliotekāres. Spēlē ir divu veidu žetoni ar uzdrukātiem vārdiem divās valodās – latgaliešu rakstu valodā un latviešu literārajā valodā. Spēle sniedz iespēju iepazīt 100 vārdus, kuri tiek izmantoti latgaliešu sadzīvē. Kā spēlēt? Kādi spēles noteikumi? Nāciet uz bibliotēku  - parādīsim un pastāstīsim arī Jums!




Savukārt galda spēle Pareizais P ir jautra spēle 3 un vairāk spēlētājiem, kurā jāuzmin paroles vārds. Norādes drīkst sniegt, nosaucot vārdus, kas sākas tikai ar P burtu. Paskaidrojums jāpiedāvā tika p-vārdiem, panākot pareizas paroles pateikšanu. Potenciālās paroles parasti patīkami pārsteidz. Pasakot pareizu paroli, prēmijā - pupas!

Šī nelielā turnīra uzvarētājs – Linards. Apsveicam!





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru