Informācija

2024. gada 23. maijs

Spēlē! Domā! Baudi!

 Lai netrūktu ideju jēgpilnai laika pavadīšanai draugu pulkā, nāciet uz bibliotēku!  Galda spēles, kas pieejamas bibliotēkā, ir lielisks veids, kā atpūsties no ikdienas darbiem, ļaut vaļu fantāzijai, draudzīgi vienam otru izaicināt, iejusties dažādās lomās un galu galā tāpat kā dzīvē – mācīties zaudēt un uzvarēt.

Dagdas vidusskolas 11. b klases skolēni un skolotāja Aina Slesare ar interesi iesaistījās spēlē Pareizais P. Spēles vērtība ir tieši šajā kopā būšanā, bagātinot iztēli un radošo domāšanu, paplašinot vārdu krājumu, veicinot iecietību un cieņu pret spēles dalībniekiem, atbrīvojoties no stresa un negatīvajām emocijām.  Ne velti saka - viegla dzīves uztvere un humors palīdz saglabāt priecīgu skatu uz dzīvi un šādu uztveri ir noderīgi nodot arī saviem draugiem.




Savukārt, spēlējot Bērnu literatūras nodaļā izveidoto galda spēli “Putreņvourdu vuoceleite”,  jaunieši iepazina 100 vārdus, kuri tiek izmantoti latgaliešu sadzīvē.

"Latgaliešu valoda ir neatņemama Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma daļa, un varam justies lepni, ka par spīti dažādu varu centieniem izskaust tās lietošanu, latgaliešu valoda kā daļa latviešu valodas ir saglabājusies līdz mūsdienām. Pašiem latgaliešiem sava dzimtā valoda ir nozīmīgs identitātes pamats, kas ļauj apzināties savu unikalitāti un vienlaikus piederību latviešu tautai, nepozicionējot sevi kā kaut ko atšķirīgu no pārējiem latviešiem."



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru