Informācija

2022. gada 27. janv.

Ciemos pie Vinnija Pūka!

 2022. gada 18. janvārī tika atzīmēta angļu rakstnieka Alana Aleksandra Milna 140. jubileja. Viens no slavenākajiem šī rakstnieka, humorista un dramaturga tēliem ir lācītis Vinnijs Pūks.

Lai iepriecinātu savus mazos lasītājus, Dagdas pilsētas Bērnu literatūras nodaļas bibliotekāres, sadarbībā ar skolotāju Lidiju Kartenko, izveidoja izstādi par Vinniju Pūku, kurā ir apskatāmi dažādu lielumu rotaļu lācīši.

1. klases skolēni saņēma uzaicinājumu ierasties uz Vinnija Pūka 96. dzimšanas dienu bibliotēkā un aplūkot rotaļlietu izstādi.

Liels bija pirmklasnieku prieks un izbrīns, ka pasākumā viņus sagaidīja pats Vinnijs Pūks (Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Ilona Bronka) un Tīģerēns ( Helēna Puncule).

Pasaku varoņi iesaistīja bērnus dažādās interesantās aktivitātēs. Visi kopā dziedāja Pūka dziesmu, cītīgi krāsoja daudzveidīgus Pūka portretus, skatījās sirsnīgo multfilmu par Pūku. Un, kas gan ir dzimšanas diena bez saldumiem? Pārsteigums bija lācīša formas gardums. Taču brīnumi nebeidzās, Pūka un Tīģerēna rokās parādījās krāsaini baloni, kas tika uzdāvināti bērniem.

Atvadoties Vinnijs Pūks katram viesim iedeva arī savu portretu par piemiņu no svētkiem. Jaukā noskaņojumā pirmklasnieki atvadījās no Vinnija Pūka un Tīģerēna.

Paldies Dagdas pilsētas Bērnu literatūras nodaļas vadītājai Ilonai Bronkai, bibliotekārei Ilonai Augustovai un Helēnai Punculei par sagādātajiem skaistajiem un priecīgajiem mirkļiem!

1.a klases audzinātāja Rita Vaišļa



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru