Informācija

2022. gada 14. febr.

Radošā darbnīca "Valentīndienas ieskaņās"


Klāt februāris – mīlestības mēnesis. Mīlestības svētkiem piestāv sarkanā krāsa, tāpēc, lai Dagdas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā radītu īpašo svētku noskaņojumu, laicīgi parūpējāmies par telpu noformējumu. Sarkanās sirsniņas uzsmaida katram bibliotēkas apmeklētājam, radot labu garastāvokli un Valentīndienas noskaņojumu.

10. februārī uz pasākumu “Valentīndienas ieskaņās” tika aicināti Dagdas vidusskolas 4.a klases skolēni un skolotāja Sofija Voronova. Skolēni ar interesi klausījās par Valentīndienas rašanās vēsturi, tās sākotnējiem svētku rituāliem un pašu Svēto Valentīnu. Aplūkojot tradīcijas citviet – skaidrs, ka katrs mīl pa savam. Runā, ka Taivānā pieņemts dāvināt tikai rožu klēpjus, Vācijā dāvanām klāt jābūt šokolādes cūciņai, jo vietējie tic, ka tā simbolizē laimi, Dānijā tiek pasniegtas īpaši asprātīgas joku vēstules, savukārt Saūda Arābijā šie svētki ir aizliegti ar likumu. Lai kā arī būtu citviet, bet pie mums svētku simbolu – sirdi, varam redzēt īpaši bieži. Šajā dienā sev tuviem, mīļiem cilvēkiem mēs veltam īpašu uzmanību, pasniedzot ziedus un nelielas, bet sirsnīgas, pašu veidotas dāvaniņas. Galvenais –jādomā pozitīvi, lai uz dzīvi raudzītos ar prieku un mīlestību.

Radošajā darbnīcā skolēniem bija iespēja radoši izpausties un veidot jauku Valentīndienas dekoriņu sev vai kādam labam draugam. Daudz jau neko nevajag – papīrs, šķēres, ideja, iedvesma – pārsteigums gatavs! Šī noteikti būs interesanta, sirsnīga dāvana un neliels saldumiņš piešķirs mīlestības svētkiem īpašu noskaņu!


Lai jauka, mīļa, sirsnīga Valentīndiena!


                                                                                    


 Foto: Daina Jakovele

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru