Informācija

2024. gada 19. sept.

Izglītojošā stunda “Ceļojums grāmatu pasaulē”

Klāt septembris ar visām Latvijas rudens krāsām un pretī nākošo rudeni… Rudens aicina mūs apstāties un ieraudzīt, sadzirdēt un ieklausīties gan sevī, gan apkārtējos, palūkoties dabā, sadzirdēt vēja čukstus koku galotnēs, ieraudzīt, cik krāšņa un bagāta ir mūsu Latvija. Rudens Latvijā nāk ar veltēm – ābolu ražu, sēņu groziem un dzeju grāmatām.

Izglītojošās stundas Ceļojums grāmatu pasaulē” mērķis veicināt bērnos interesi par lasīšanu un “parādīt ceļu” uz bibliotēku, jo tieši bibliotēka ir tā vieta, kur iedvesmo bērnus lasīt un izaugt par grāmatu draugiem.

Ikvienam interesentam arī 2024. gadā ir iespēja piedalīties Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra organizētajā un koordinētajā lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2024”. Programmas mērķis ir veicināt lasītprasmi un interesi par grāmatām, vienot lasītājus un rosināt diskusijas par grāmatām, sekmēt augstvērtīgas literatūras izplatību. Arī Dagdas PII “Saulīte”grupas “Taurenīši” audzēkņi ir kļuvuši par lasīšanas ekspertiem un iesaistīsies “Bērnu žūrijas “grāmatu lasīšanā, pārrunās un radošās nodarbībās. 

Paldies par sadarbību PII “Saulīte”grupas “Taurenīši” skolotājai Jeļenai Slapiņai!

 
 
 
 
 
 
 
 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru